biznis
74

NLB Banka uvela beskontaktno plaćanje Debit MasterCard karticama

Prateći savremenu tehnologiju i inovativna rješenja u trendovima plaćanja usluga, NLB Banka je uvela DebitMasterCard beskontaktnu platnu karticu i tako svojim klijentima omogućila veoma brz i jednostavan način plaćanja.

"NLB Banka se uvijek trudi da ide u korak s vremenom. Nova tehnologija u plaćanju omogućava našim klijentima još jednostavnije planiranje prilikom kupovine i kod upravljanja vlastitim finansijama. Ove kartice našim klijetima donose brz, jednostavan, inovativan i što je vrlo važno siguran način plaćanja", naglasila je Lidija Žigić, izvršna direktorica i član Uprave NLB Banke.

Nove Debit MasterCard NLB platne kartice omogućavaju beskontaktna plaćanja na prodajnim mjestima opremljenim uređajima za plaćanje sa beskontaktnom tehnologijom. Dovoljno je samo prisloniti karticu na beskontaktni čitač, koji se nalazi u sklopu terminala za plaćanje na prodajnom mjestu, i transakcija će biti odrađena u samo nekoliko sekundi. Za transakcije ispod iznosa od 30 KM ne zahtjeva se dodatna potvrda transakcije PIN-om. Za sve transakcije preko 30 KM potrebna je dodatna potvrda PIN-om.

Beskontaktno plaćanje zamjenjuje upotrebu gotovine, podrazumjeva veću sigurnost plaćanja i pruža jednostavnost i praktičnost u vršenju plaćanja usluga, te je ovaj način plaćanja idealan za kupovinu na prometnim lokacijama, jer su korisnici kartica pošteđeni čekanja u redovima za plaćanje usluge.