Sajam u Kelnu
0

Njemačke nagrade za namještaj iz BiH

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Međunarodni žiri Sajma Koelnmesse i Njemačkog vijeća za dizajn, u kojem su poznati dizajneri i predstavnici dizajnerskih kuća, te predstavnici medija, dodijelio je nagradu za inovaciju (Interior Innovation Award) za četiri proizvoda bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja, koji će nastupiti na sajmu u januaru 2011. godine.

Prema navodima iz Vanjskotrgovinske komore BiH, nagrade su dobile kompanije Rukotvorine iz Konjica i Artisan iz Tešnja, za svoje jedinstveno dizajnirane proizvode od punog drveta.

U konkurenciji za nagradu bile su kompanije širom svijeta iz raznih oblasti proizvodnje namještaja za kućanstvo i urede, kao i ostalih proizvoda za uređenje interijera.

Nagrađeni proizvodi bit će prikazani na posebnom dijelu Sajma, a najboljih petnaest bit će proglašeni kao ‘Interior Innovation Award - Best of best 2011’. Svečana ceremonija dodjele nagrada bit će održana 17. januara, dan uoči otvaranja Sajma.

U sklopu zajedničke postavke Bosne i Hercegovine, u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH i partnera SIPPO i FIRMA Project, na Sajmu IMM u Kelnu će izlagati šest renomiranih proizvođača namještaja, i to: Arteco iz Tešnja, Ećo company iz Sarajeva, Nova forma iz Šamca, Krivaja 1884 iz Zavidovića, Rukotvorine iz Konjica, te Zedex iz Zenice.