biznis
0

Nikšić predložio da tunel Vijenac ponese naziv 1. mart - Dan nezavisnosti BiH

FENA
Ako dopustite i ako se složite, predlažem da ovaj objekt ne zovemo više tunel Vijenac, već 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, zbog simbolike datuma na koji je probijen - rekao je Premijer Fedracije BiH Nermin Nikšić na ceremoniji probijanja tog tunela.

Obraćajući se prisutnim građevinarima, Nikšić je istakao da su oni Bosni i Hercegovini danas, na dan njene nezavisnosti, uručili najbolji poklon probijanjem najdužeg tunela u historiji ove zemlje, koji je urađen isključivo domaćim snagama.

"Imate i pravo i razlog da na to budete ponosni, a vjerujte da se mi ponosimo ovim što ste uradili i pokazali", kazao je Nikšić.

Podsjetio je da je BiH, nažalost, u takvoj situaciji da još uvijek ima onih koji su njeni garađani a ne obilježavaju današnji praznik, te da će ovakvi rezultati, koji pokazuju da Bosanci i Hercegovci mogu sve kad hoće kad se slože, učiniti da se i oni sve više počnu okretati ka Bosni i Hercegovini.

"Na nama je da stvaramo ambijent i pokazujemo da smo otvoreni za svakoga i da samo zajedno možemo graditi bolju budućnost i Bosnu i Hercegovinu", poručio je Nikšić.