biznis
0

Nikšić: Otvoriti vrata velikim svjetskim kompanijama

FENA
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv)
Nermin Nikšić (Foto: Arhiv)
Interes Federacije BiH je da otvori vrata velikim svjetskim kompanijama, među njima i ruskim, kazao je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić ambasadoru Ruske Federacije u BiH Aleksandru Bocanu Harčenku tokom današnjeg susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu.

U saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH ruski ambasador kazao je da njegova zemlja posvećuje veliku pozornost bilateralnim odnosima s Bosnom i Hercegovinom, kao i Federacijom BiH, ali i konstatirao nezadovoljstvo razinom ekonomskih odnosa.

Kompanije iz Ruske Federacije, kazano je, ne traže nikakve posebne povlastice za poslovanje u našoj zemlji, već samo povoljno okruženje koje postoji u svim naprednim tržišnim ekonomijama.

Upravo na tom tragu su i aktivnosti Vlade Federacije BiH da bi se, kroz cijeli set zakonskih rješenja, investitorima olakšali pokretanje biznisa i poslovanje.

"Mi im možemo garantirati pravnu i političku sigurnost, a kompanije, naravno, same moraju procijeniti poslovni rizik. Što se tiče odnosa s Ruskom Federacijom, cijenimo da sva pitanja treba rješavati bilateralnim kontaktima", kazao je federalni premijer tokom susreta s ambasadorom Bocanom Harčenkom.