Jačanje pozicije na bh. tržištu
0

Nexe Grupa pokrenula proizvodnju u Doboju

SRNA
Najveći hrvatski proizvođač građevinskog materijala"Nexe Grupa" pokrenula je proizvodnju u kompaniji "Nexe kamen" iz Doboja koja će dodatno ojačati poziciju kompanije na tržištu u BiH.

"Nexe kamen" posjeduje koncesiju za eksploataciju krečnjaka iz ležišta Lipac, kod Doboja, na rok od 24 godine, a sa postojećom opremom kompanije godišnji kapacitet proizvodnje je 110.000 metara kubnih kamenih materijala svih vrsta.

Predsjednik Uprave "Nexe grupe" Ivan Ergović rekao je da će proizvodnja na kvalitetnom kopu Lipac, kod Doboja, dodatno povećati kapacitete ove kompanije u proizvodnji građevinskog kamena i betona. On je podsjetio da je u maju u rad puštena nova fabrika betona i separacije Ostružnica u Beogradu vrijedna 1,5 miliona eura. 

Nova kompanija trenutno raspolaže mobilnim drobiličnim postrojenjem, mobilnom separacijom, utovarivačem i bagerom, a nakon što je dobila odobrenje Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske za početak eksploatacije, "Nexe" planira da investira i u postavljanje kolske vage, te stavljanje u funkciju otpreme materijala željeznicom, saopšteno je iz "Nexe grupe".

"Nexe kamen" Doboj imaće sedam zaposlenih na ovom kopu, a kompanija organizacijski posluje u sastavu Sektora za cement, beton, vapno i agregat.

U prvih pet mjeseci ove godine prihodi od prodaje "Nexe grupe" porasli su za 18 posto u odnosu na isti prošlogodišnji period, sa lanjskih 56 miliona eura na ovogodišnjih oko 66 miliona eura, navodi se u saopštenju.