biznis
0

Networks u Sarajevu otvorio vrata talentovanim i inovativnim preduzetnicima

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Sarajevo je postalo bogatije za preduzetnički i edukativni centar Networks u srcu grada koji će pomoći mladim i kreativnim ljudima da izgrade svoje startup ekosisteme u BiH kroz međusobno povezivanje sa drugim talentima, ali i lokalnim i globalnim kompanijama.

Zavirili smo u centar u Skenderpašinoj ulici koji će zvanično biti otvoren večeras u 18 sati u prisustvu osnivača Networksa Edina Mehića i Bojane Škrobić-Omerović, a uz podršku premijera FBiH Fadila Novalića i ambasadorice SAD-a u BiH Maureen Cormank i premijera KS Elmedina Konakovića.

Od 12 sati centar je bio otvoren za obilaske, a pozvani su svi zainteresovani za otvorene prostore opremljene najsavremenijom opremom.

Networks će pružiti mladim preduzetnicima i inovatorima veliki coworking prostor, edukativni i biznis centar, sobu za foto i video produkciju te ostale sadržaje namijenjene inspirisanju i razvoju kreativnosti talenata iz svih profesija. Najsavremenije opremljenu 3D laboratoriju na Balkanu, opremio je partner Networksa – kompanija HIVE.