biznis
254

Nestle mora uništiti Maggi rezance u vrijednosti od 50 miliona dolara

Klix.ba
Kompanija Nestle je saopćila kako će uništiti popularne Maggi rezance u vrijednosti više od 50 miliona dolara nakon zabrane koju je nametnulo indijsko državno tijelo za regulisanje sigurnosti hrane.

Iz Indije tvrde kako su na testovima pronađeni nesigurni i opasni sastojci, te optužuju Nestle da ne posluje u skladu sa zakonom o sigurnosti hrane.

Na drugu stranu iz Nestlea, koji ima 80 posto rezanaca na tržištu u Indiji, tvrde da su rezanci sigurni, te kako je zabrana sporna.

Iz ove kompanije navode kako vrijednost povučenih rezanaca uključuje proizvode s polica, ali i one koji se nalaze u skladištima.

"Tu će biti dodatnih troškovi koje ćemo morati uzeti u obzir. Konačni broj bit će potvrđen naknadno“, saopćeno je iz Nestlea.

Nakon što su institucije za regulisanje hrane pronašle u paketima Nestlea više olova od dopuštenog, počelo je povlačenje proizvoda Maggi branda iz trgovina.

Izvršni direktor Nestlea Paul Bulcke tražio je na uvid rezultate laboratorijskih testova. Bulcke je obećao da će se Maggi uskoro vratiti na trgovačke police.