biznis
0

"Neosoft Computers" prvi ovlašteni zastupnik za promet fiskalnih sistema u FBiH

Sarajevo-x.com
Kompanija "Neosoft Computers" d.o.o. dobila je status certificiranog zastupnika fiskalnih sistema, čime je postala prvi certificirani zastupnik za promet fiskalnih sistema na teritoriji FBiH.

Fiskalizacija je proces uvođenja uređaja za evidentiranje prometa poreskih obveznika, osim onih koji su oslobođeni prema Zakonu. Federalno Ministarstvo Finansija je nadležno za uvođenje fiskalnih sistema, dok je Porezna uprava FBIH nadležna za njihov nadzor.

Certifikat su dobili sljedeći dijelovi fiskalnog sistema: fiskalna kasa DP 500, fiskalni pisač FP-550H, terminal DTT 002 i softverska aplikacija FPrintWIN 3.12. build 80.

Kompanija Neosoft Computers (NSC) će obezbijediti kompletna rješenja za uvođenje poreskih obveznika u fiskalni sistem FBiH. Mreža poslovnica NSC-a se sastoji od prodajno-servisnih centara u Bugojnu, Sarajevu, Tuzli i Zenici, te centrale u Mostaru, koji imaju funkciju informisanja javnosti, nuđenje prodajnih rješenja, te pružanje podrške u vidu servisa i nabavke zamjenskih dijelova. U lanac prodaje uključen je veliki broj distributera, a i dalje su otvoreni za saradnju na toj liniji prodaje. Strateški partner NSC-a je Datecs, koji je vodeći europski proizvođač fiskalne opreme.

O samom procesu fiskalizacije i ponudi fiskalnih sistema se možete informisati na internet stranici Ministarstva finansija FBiH www.fmf.gov.ba, kao i na web-stranici www.nsc-fiscal.com ili direktno u poslovnicama NSC-a.