Srebrenica
0

Neizvjestan završetak izgradnje hotela Fabrike duhana Sarajevo

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Srebrenici i poslije tri godine izgradnje hotela Fabrike duhana Sarajevo još nije izvjestan završetak radova zbog kojih stanari u ulici gdje se gradi ne mogu prići zgradama i kućama.

Poslovodstvo Fabrike duhana Sarajevo prije tačno godinu danas najavilo je prilikom posjete gradilištu da će hotel biti završen i početi da radi na proljeće 2012. godine.

Direktor marketinga Fabrike Džejna Bajramović tada je najavila da će za dva mjeseca biti raspisan konkurs za obuku i prijem 40 radnika za rad u novom hotelu što nije realizovano.

Završetak radova najviše interesuje žitelje Rudarske ulice koji automobilima ne mogu prići do stanova i kuća, jer je ulica neprohodna zbog gradnje hotela i pojave klizišta usljed toga.

Prije izvjesnog vremena započeta je sanacija i uređenje ulice što je stanovnicima probudilo nadu da će problem prilaza kućama biti riješen.

Radovi su prekinuti iz nepoznatih razloga i neizvjesno je kada će ulica biti osposobljena za odvijanje saobraćaja kao i kada će biti okončana gradnja hotela sa četiri sprata i 38 ležajeva, te kada će se završiti uređenje građevinskog zemljišta oko ovog objekta.