biznis
0

Naredne sedmice sajam zapošljavanja u oblasti metalske industrije

FENA
Sarajevo
Sarajevo
Sarajevska regionalna razvojna agencija - SERDA organizuje naredne sedmice sajam zapošljavanja u oblasti metalske industrije u saradnji sa ministarstvima za obrazovanje, nauku i mlade i privrede Kantona Sarajevo kao partnerima u projektu, te Općinom Novo Sarajevo i portalom Posao.ba.

Sajam zapošljavanja organizira se u okviru projekta „Podrška konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u metalskoj industriji kroz uvođenje novih tehnologija i zanimanja, implementaciju EU standarda i jačanje izvoznih sposobnosti – EUMETAL“ kojeg finansira Evropska unija.

Sajam zapošljavanje će biti održan u četvrtak, 12. aprila od 10.00 do 14.00 sati u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Cilj sajma, kako navode iz SERDA-e, jeste promovisati mogućnosti zapošljavanja u metalskom sektoru, posredovati u povezivanju poslodavaca i onih koji traže posao, kao i da se dodatno animiraju mala i srednja preduzeća, nezaposleni i radnici u metalskom sektoru da aktivno učestvuju u programu stručnog usavršavanja i dopunskog obrazovanja i Programu sufinansiranja stažiranja novih uposlenika koji se također provode u okviru projekta „EUMETAL“, a za koje je SERDA raspisala javne pozive za učešće.