biznis
0

"Najmenadžer decenije“ Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj

FENA
Direktor Tvornice cementa Kakanj i generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku, Branimir Muidža, dobio je priznanje "Najmenadžer decenije" na izboru najuspješnijih menadžera i kompanija jugoistočne i srednje Evrope u 2012. godini.

Svečana ceremonija je održana u četvrtak u sarajevskom Hotelu "Holiday Inn", a nagrada se dodjeljuje ljudima koji su više godina zaredom osvajali prestižna priznanja "Najmenadžer godine" i tako dokazali da su istinski zaslužili priznanje.

"Ovo je, prije svega, veliko priznanje za Tvornicu cementa Kakanj i svakako dodatni motiv i izazov za daljnji rad. Tvornica cementa Kakanj, koja djeluje u okviru HeidelbergCementa, jednog od najvećih svjetskih proizvođača građevinskih materijala, u proteklih je deset godina izrasla u veoma uspješnu kompaniju koja je prešla granice Bosne i Hercegovine i postala veoma respektabilna u međunarodnim okvirima", rekao je Muidža.

Priznanje "Ličnost godine regiona" dobio je i predsjednik Republike Crne Gore Filip Vujanović.

Tvornica cementa Kakanj, vodeći bh. proizvođač visokokvalitetnih tipova cementa, privatizirana je 2000. godine, a većinski dioničar je HeidelbergCement grupacija.

U proteklih dvanaest godina u Tvornicu cementa Kakanj i povezane djelatnosti uloženo je oko 160 miliona KM, a kompanija zapošljava oko 52.500 ljudi na 2.500 lokacija u više od 40 zemalja, saopćeno je iz Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj.