Fabrika obuće "Alfa", Modriča
0

Na tržište isporučeno 350.000 pari obuće

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Fabrika obuće "Alfa" u Modriči prošle godine je proizvela i na inostrano tržište isporučila 350.000 pari dječije i ženske obuće, izjavio je Srni direktor fabrike Ilija Jevtić.

U Fabrici "Alfa" zaposleno je 350 radnika, od kojih 57 Bošnjaka i 12 Hrvata, koji dnevno proizvedu od 1.800 do 2.000 pari obuće, a kada zatreba i više, rekao je Jevtić.

On je dodao da je ove godine planirana proizvodnja 450.000 pari obuće, koja će, kao i prošle godine, biti izvezena na evropsko i svjetsko tržište.

Jevtić je istakao da "Alfa" u oblasti izvoza obuće sarađuje i s Fabrikom dječije obuće "Rihter" iz Austije, te da je u pregovorima sa jednom firmom za proizvodnju novog proizvoda - galanterije.

Fabika "Alfa" je prošle godine učestvovala u više humanitarnih akcija. Crvenom krstu opštine Modriča poklonila je 3.700 pari obuće i 20 pari tamošnjoj Osnovnoj školi "Sveti Sava", kao i 150 pari obuće stanovništvu poplavljenog područja opštine Bijeljina.

U proizvodnoj pripremi fabrike "Alfa" je i simbolični poklon od 16 pari čizama za prve dobojske mažoretkinje, kojima će ovaj najavljeni mali poklon kompletirati njihovu svečani odjeću, izjavio je Jevtić.