biznis
2

Na SBF-u razvojni projekti Elektroprivrede BiH

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Učesnici drugog dana Sarajevo Business Foruma (SBF) 2014. imaće priliku da se upoznaju s poslovanjem i razvojnim projektima JP Elektroprivreda BiH.

Na ovogodišnjem SBF-u, u fokusu su tri proizvodna objekta: Blok 8 - TE ¨Kakanj¨, hidroelektrane Kruševo i Zeleni Vir te HE ¨Ustikolina¨.

U skladu s Dugoročnim planom razvoja proizvodnih elektroenergetskih objekata, JP EPBiH intenzivno razvija projekte s ciljem izgradnje kapitalnih proizvodnih kapaciteta.

Sarajevo Business Forum je prilika da se potencijalnim inostranim investitorima ponude konkretni projekti za ulaganje u elektroenergetski sektor, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP EPBiH.

Peta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum održava se u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Grupe Islamske Banke za razvoj – IDB, od 14. do 15. maja u Sarajevu.

Na ovogodišnjem forumu, brojnim investitorima iz regiona i svijeta biće predstavljeni projekti iz oblasti energetike, poljoprivrede, turizma, te infrastrukture i građevinarstva.

Temeljni cilj SBF je jačanje regionalne privredne saradnje i privlačenje međunarodnih investicija u zemlje jugoistočne Evrope.