Zenica
0

Na sajmu ZEPS 2009. izlagači iz 27 država

FENA
Na 16. generalnom bh. sajmu ZEPS 2009. od 6. do 11. oktobra, nastupit će izlagači iz 27 država.

Generalni direktor Poslovnog sistema RMK, organizatora ovog sajma, Abdulah Serdarević izjavio je da još pristižu prijave učesnika.

  • Sa sigurnošću možemo kazati da će sajam biti na 30.000 kvadratnih metara sajmišta. U strukturi izlagača otprilike je jednak broj domaćih i inostranih. Najveći kvalitet sajma su kolektivne izložbe, koji će ove godine biti 15. Najznačajnija je izložba Češke Republike koja ima najviši status predstavljanja, status zemlje partnera i predstavit će se sa 17 preduzeća i dvije državne institucije, kaže Ibraković.

Izdvojio je i kolektivni nastup privrednika Slovenije koji su povećali svoj nastup u odnosu na prethodne godine i to za gotovo 200 posto. Tu su i izložbe privrednika iz Hrvatske, Irana, te od domaćih učesnika izložba privrednika Gračanice.

Centralni prateći skup 16. generalnog bh. sajma ZEPS 2009. bit će susret premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića s privrednicima, a tema sastanka je „Aktuelna problematika u privredi Federacije BiH i mogući pravci rješavanja“, koji je zakazan za 10. oktobar.

Za 8. oktobar najavljeni su međunarodni poslovni susreti privrednika Slovenije, Mađarske, Italije, Crne Gore i BiH.

Na 15 generalnih bh. sajmova učestvovalo je 7.672 izlagača, a sajmove je obišlo 1.064.938 posjetilaca.