biznis
0

Na sajmu u Novom Sadu izlaže 15 firmi iz BiH

SRNA
Pripreme za sajam (Foto: SRNA)
Pripreme za sajam (Foto: SRNA)
Oko 15 firmi iz BiH izložit će danas i u narednih sedam dana proizvode na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, izjavio je Srni sekretar za poljoprivredu i prehrambenu industriju Spoljnotrgovinske komore BiH Zvonko Papoči.

Papoči kaže da će se BiH predstaviti sa prehrambenim, mliječnim i konditorskim proizvodima, prerađevinama voća i povrća, pivom, vinima, alkoholnim pićima, keksima, duboko smrznutim voćem i povrćem, ljekovitim biljem, te ribom i ribljim konzervama.

Među izlagačima BiH  su banjalučka pivara, "Gomeks" iz Laktaša, "Zvečevo - lasta" iz Čapljine, "Milkos" iz Sarajeva, "Fratelo - trade" iz Banje Luke, "Bosna plod" iz Bijeljine, "Voćar piramida" iz Visokog, te "Agro grup" iz Brčkog i mljekara iz Livna.

On je istakao da su mnogi izlagači iz BiH dobili medalje i priznanja za proizvode sa kojima su se prethodnih  godina predstavljali na manifestacijama ovog tipa. 

Učešće firmi iz BiH na sajmu u Novom Sadu organizovala je Vanjskotrgovinska komora BiH, zajedno sa privrednim komorama Republike Srpske i Federacije BiH.

U Novom Sadu danas će početi 77. međunarodni poljoprivredni sajam, a broj učesnika na najvećoj smotri agrara i agrobiznisa u jugoistočnoj Evropi ove godine premašit će sve rekorde, jer će proizvode izložiti više od 1 600 izlagača, među kojima je BiH.