biznis
0

Na sajmu na Palama ponuđeno 150 novih radnih mjesta

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zavod za zapošljavanje Republike Srpske organizovao je danas na Palama Sajam za zapošljavanje, na kome je oko 20 poslodavaca zainteresovanim ponudilo 150 novih radnih mjesta.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje RS Gordana Latinović podsjetila je da se sajam održava već pet godina uoči početka zimske turističke sezone na Jahorini.

"Današnji sajam je prilika da svi poslodavci uspostave neposredan ili direktan kontakt sa svim nezaposlenim licima i na taj način dođu do najkvalitetnijih kadrova. Nezaposleni će imati mogućnost da svim poslodavcima prezentuju svoje vještine i sposobnosti i da na određeni način dođu do zaposlenja", rekla je Latinovićeva.

Ona je dodala da je razvoj turizma na ovom području vrlo značajan i bitan korak u ukupnom privrednom razvoju, što je prepoznala Vlada RS, koja je uložila značajna sredstva u razvoj ove privredne grane.

"Značajan doprinos tome daje i Zavod, koji predstavlja ključnu instituciju na tržištu rada RS i koji svojim djelovanjem i provođenjem aktivnih mjera zapošljavanja nastoji da se poveća zaposlenost na cijelom području RS", rekla je Latinovićeva.

U organizovanju sajma pomogli su opština Pale i agencija "Spektar" iz Banje Luke.