biznis
1

Mostar: Održana radionica o projektima za sudjelovanje na Sarajevo business forumu

FENA
Foto: Z. M./Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Radionica na temu "Priprema projekata za sudjelovanje na Sarajevo business forumu 2015." održana je danas u Mostaru, a u organizaciji Bosna Bank Internationala (BBI).

"Cilj radionice je da se prvenstveno privrednici i organizacije, koje imaju projekte, informiraju o forumu i njegovim potencijalima odnosno da se predstave potencijali BiH kako bi strani investitori koje dovodimo na business forum mogli prepoznati kvalitetne i dobre projekte i potencijale BiH i samim tim ući u neko partnerstvo", istaknuo je rukovoditelj u BBI banci i jedan od organizatora Sarajevo business foruma Haris Hadžić.

Prema njegovim riječima, forum uvijek pruža priliku da se predstave projekti iz mnogih oblasti, a BiH je poznata po industriji, poljoprivredi, turizmu.

Što se tiče Hercegovine najbolje prolaze projekti iz energetskog sektora, ali je prepoznata i kao turistička regija te Hadžić poziva sve one koji imaju projekte iz te oblasti da se prijave.

"Mislim da ćemo ove godine više pozornosti dati IT industriji, ali će biti zastupljene sve industrije", kazao je Hadžić.

Inače, radionice su do sada održane u više gradova u BiH, a završna će se održati u Sarajevu. Do sada su održane u Vitezu, Zenici, Brčkom, Tuzli, Bihaću, Banjoj Luci.

Svake godine na business forum dođe veliki broj investitora, pa su tako prošle godine došla 4 najveća investicijska fonda s Istoka i to kuvajtski, katarski, malezijski i bahreinski fond. Inače, na Sarajevo business forumu sudjeluje preko 30 zemalja.