biznis
13

Mondodrive.com - jedinstveni rent a car servis u BiH

Firma Mayer d.o.o. predstavlja pozitivnu priču iz Gračanice. Naime, oni su pokrenuli web portal koji pruža usluge jedinstvenog rent a car servisa.

Vlasnici vozila, rent a car kuće ili fiziča lica mogu iznajmiti svoja vozila 24 sata na dan putem portala Mondodrive.com, koji već posjeduje jedinstvenu bazu provjerenih klijenata kojima daje u najam vaše vozilo.”.

"Već u dva mjeseca, koliko smo na tržištu, imamo preko 100 pojedinačnih rezervacija bez ijednog incidenta", kažu iz ove kompanije.

Vozači i svi drugi koji bi htjeli unajmiti vozila mogu pregledati ponudu i izvršiti rezervaciju na jedinstvenom mjestu uz 24 satnu podršku tima prijavom na mondodrive.com bez suvišnih upita i beskonačanog broja telefonskih poziva.

Novi standardi na rent a car tržištu

Mayer doo nakon godinu dana istraživanja odlučio je inverstirati u tržište rent a car industrije i uvesti nove standarde u ovo prilično neregulisano tržište.

"Uvidjeli smo da postoji veliki jaz između potražnje i ponude vozila na tržištu. Naročito sada, u ljetnoj sezoni veoma je teško pronaći vozilo za najam, dok svake godine uvozimo na desetine hiljada vozila za koje plaćamo registraciju, održavanje i sve druge dadžbine. Pa zašto ih ne bismo iznajmili?", poručuju iz Mayera.

Istraživanje je također pokazalo da su cijene kod lokalnih vlasnika vozila od 30 do 40 procenata niže od cijena internacionalnih rent a car korporacija. S obzirom i na takve cijene još uvijek se ne mogu takmičiti s korporacijama koje imaju jake marketinške alate, a s druge strane mnogi naši klijenti iako trebaju vozilo za najam, ne mogu ga pronaći, objasnili su.

Najam vozila od fizičkih lica

Posebnu pažnju su posvetili fizičkim licima, tj. vlasnicima vozila koji mogu unijeti svoje vozilo besplatno na njihov portal. Vlasnik je dužan samo unijeti svoje vozilo a u Mayeru završavaju kompletnu proceduru najma, od pronalaska kupca, naplate, obavještenja do zaključenja ugovora.

"Vaše je samo da predate ključeve vozaču tokom najma", istakli su.

Registracija na portal i promocija vozila je besplatna za sve

Mondodrive.com je dizajniran po modelu besplatnog unosa svih vozila, a uposlenici Mayer doo naknadno provjeravaju tačnost informacija, stanje i ispravnost vozila, a samo nakon takve provjere vozila su dostupna za najam i ukoliko zadovoljavaju sve postavljene kriterije.

"Promocija vozila se vrši putem socijalnih mreža i pretraživača, a vaše pretrage filtriramo putem kolačića, pa ukoliko ste tražili rent a car uslugu u Bosni i Hercegovini, onda ćete često vidjeti naše reklame na stranicama koje posjećujete", kazali su iz ove firme.

Jednostavna procedura rezervacije vozila

Njihov moto je da nude najjednostavni rent a car servis u svijetu.

"Sve operacije i procedure pokušavamo optimizirati i pojednostaviti koliko nam zakon dozvoljava. Mislim da smo uspjeli dosta napredovati i uglavnom naši klijenti mogu odabrati vozilo na stranici, unijeti svoje podatke i uz pomoć debitne/kreditne kartice rezervisati vozilo", objašnjeno je.

Nakon provjere identičnosti rezervacije i informacija o vozaču, vlasnici odobravaju svaku rezervaciju.

Mondodrive.com je moduliran da automatski šalje svima u nizu potrebne notifikacije i dokumente o rezervaciji putem emaila ili SMS poruke.

Unajmite vozilo od lokalnih vlasnika!

Domaće je bolje! Mi promoviramo domaće rent a car kuće i lokalne vlasnike, tako da je i način iznajmljivanja dosta jednostavniji. Također, kod nas uvijek dobijete vozilo koje ste rezervisali i vidjeli na slikama na portalu, osim u slučaju da je došlo do oštećenja vozila i moramo vam dati zamjensko.

Sigurnost podataka garantovana

S obzirom da koriste napredne tehnologije zaštite servera uz hosting uslugu koju pruža Amazon, sigurnost vaše kartice i transakcije garantuje Intesa San Paolo Banka koja je naš partner za kartična plaćanja.

Mondodrive.com koristi najmodernije vidove enkripcije tako da su svi uneseni podaci sigurni koliko i svi drugi na sličnim stranicama poput Booking.com, Airbnb.com itd.

Izlazak na strano tržište

"Trenutno pregovaramo s osiguravajućim kućama da promijenimo percepciju osiguranja i radimo kratkoročnu kasko uslugu samo za period trajanja najma. Također, razgovaramo s investitorima za izlazak na strana tržišta. Nadamo se pozitivnom ishodu veoma, veoma brzo", kažu iz ove kompanije i ističu: "Bilo bi lijepo da i Bosna i Hercegovina ima jednu web aplikaciju za koju će se znati ako ne diljem svijeta bar onda na evropskom kontinentu".

Više informacija o firmi Mayer i njenim uslugama možete naći na web stranici www.mondodrive.com ili im se obratiti putem e-maila [email protected].