biznis
0

Moguće uspostavljanje aviolinija iz Banje Luke ka Austriji

SRNA
Ambasador Austrije u BiH Martin Pammer i generalni direktor Aerodroma Banja Luka Miroslav Janjić razgovarali su danas o mogućnostima saradnje i povezivanja aerodroma u Banjoj Luci i aerodroma u Austriji.
Pamer i Janjić (Foto: SRNA)
Pamer i Janjić (Foto: SRNA)
Ambasador Austrije u BiH rekao je da među građanima Austrije, posebno onima porijeklom iz naše zemlje, postoji zainteresovanost za otvaranje aviolinije Banja Luka - Beč, te da je ranije i kompanija Austria Airlines pokazivala zainteresovanost za uspostavljanje tog leta.

Pammer je rekao da mu je direktor banjalučkog aerodroma predstavio potencijale aerodroma.

"Mi ćemo pokušati da povežemo aerodrome u Austriji i Aerodrom Banja Luka. Vidjeli smo da se banjalučki aerodrom razvija i da ima potencijala da služi cijeloj regiji", rekao je Pammer nakon sastanka.

Generalni direktor Aerodroma naglasio je da je trajno opredjeljenje banjalučkog aerodroma da uspostavi kvalitetnu avioliniju ka Beču, prvenstveno zbog potreba ljudi iz BiH koji žive u Austriji, ali i zbog sve veće privredne saradnje koja je u ekspanziji.

"Razmotrili smo danas sve mogućnosti i smatramo da imamo dobre pretpostavke da apliciramo prema saradnicima u Austriji", rekao je Janjić.

On je dodao da bi eventualno uspostavljanje aviolinije Banja Lka - Beč omogućila građanima naše zemlje dodatno povezivanje sa svim svjetskim odredištima prvenstveno zbog broja linija koje idu sa bečkog aerodroma.

Današnjem sastanku austrijskog ambasadora i generalnog direktora banjalučkog aerodroma prisustvovao je i šef predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović.

Ambasador Austrije u BiH Martin Pammer danas će u Banjoj Luci razgovarati i sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem.