biznis
0

Ministar Šarić otvorio sajam "Interio 07."

FENA
U organizaciji Centra Skenderija danas je svečano otvoren 25. međunarodni sajam namještaja, opreme za unutrašnje uređenje, drveta i drvne industrije - "Interio '07.".

"Interio '07" kao okosnica sarajevskog sajma predstavlja prezentaciju najnovijih dostignuća iz drvne industrije. Od 15. do 19. marta, na prostoru od više od 5.000 m2, predstavit će se bh. kompanije zajedno s kompanijima iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Turske, Austrije, Italije, Poljske, Mađarske i Njemačke.

  • Povećanjem broja prisutnih kompanija na sajmu, s prošlogodišnjih 60 na ovogodišnjih 80, Centar Skenderija s ponosom može reći da je sajamski tim “Interia” efektivan u svom nastojanju da ovaj centar pretvori u nezaobilazno mjesto prezentacija, stručnih predavanja i poslovnih dogovora, u cilju razvoja poslovanja domaćih i inostranih kompanija na prostoru BiH, izjavio je direktor Centra Skenderija Suad Džindo.

Sajam je otvorio ministar privrede Kantona Sarajevo Abid Šarić, koji je kazao kako početak sezone sajmova u Skenderiji pokazuje interes Vlade Kantona i Centra Skenderija da Sarajevo ponovo postane respektabilan sajamski centar.