biznis
0

Metalska industrija dominira na sajmu u Doboju

FENA
Doboj
Doboj
Na petnaestom sajmu malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i firmi u osnivanju, “Doboj expo 2011”, koji je danas otvoren, učestvuje više od 290 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Organizator je Područna privredna komora Doboj, a učesnici će do 22. oktobra predstaviti svoje privredno-poslovne mogućnosti i projekte.

Među izlagačima dominira metalska industrija, ali je prisutan i značajan broj predstavnika iz drvnog i sektora obuće.

Otvaranju ove sajamske manifestacije prisustvovao je potpredsjednik RS-a Enes Suljkanović, ministar industrije RS-a Željko Kovačević, predstavnici ambasada u BiH, te načelnici više općina.

Ukazavši na značaj promocije malog i srednjeg preduzetništva, Suljkanović je dodao da je “Doboj expo 2011”, po svom značaju, već prešao lokalne granice.

Posebno mjesto na Sajmu zauzima promocija i predstavljanje infrastrukture za podršku malim i srednjim preduzećima, preduzetništvu i firmama u osnivanju gdje privredne komore, kao asocijacije privrede, imaju najznačajniju ulogu.

Privredne komore će se na Sajmu predstaviti direktno - putem vlastitih štandova, na kojima će predstaviti firme s pripadajućeg područja, razvojne i druge privredne aktivnosti.