Ispunjeni zakonski uslovi
0

Mercator preuzima trgovačku djelatnost DP marketa

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo je društvu "Mercator BH" da preuzme trgovačku djelatnost DP marketa, saopćeno je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Mercator BH je ispunio sve zakonske uslove za preuzimanje u zakup 63 objekta DP marketa od društva Drvopromet d.o.o.

Zakup obuhvata objekte na području Sarajeva, Zenice, Visokog, Breze, Maglaja, Žepča, Cazina, Sanskog Mosta i Ključa.

Strateško povezivanje Mercatora BH i Drvoprometa uključuje kupovinu zaliha, opreme, preuzimanje zaposlenika Drvoprometa, kao i saradnju na komercijalnom i veleprodajnom području.

Ovim povezivanjem Mercator BH učvršćuje svoju poziciju na tržištu u oblasti trgovine proizvodima svakodnevne potrošnje.

Članica Uprave Grupe Mecator Stanka Čurović istakla je da Mercator ovim partnerstvom prati svoju strategiju razvoja i učvršćuje poziciju na tržištu BiH, kao i regionalnu poziciju najvećeg trgovca u regionu jugoistočne Evrope.

Predsjednik Uprave društva Mecator BH Neven Hadžisulejmanović naglasio je da će Mercator i dalje nastaviti pružati kupcima prepoznatljivu ponudu DP marketa, koju karakteriše širok asortiman domaćih proizvoda, povoljne cijene i povoljni uvjeti plaćanja.

"Mercator će u prodajnim objektima DP marketa nastaviti nuditi proizvode domaćih proizvođača", kazao je Hadžisulejmanović.

Predsjednik Uprave Drvoprometa Jakup Mešević istakao je da DP marketi i dalje ostaju vlasnici svih prostora i da uvijek postoji mogućnost da Mercator ponovo vrati DP markete vlasniku.