biznis
0

Mercator potpisao ugovor o elektronskoj obradi podataka sa First Data

Sarajevo-x.com
First Data Corp, lider u pružanju elektronskih komercijalnih i platnih usluga, je potpisala ugovor o procesiranju elektronskih transakcija sa Mercatorom, vodećim lancem maloprodaje u Istočnoj Europi, sa sjedištem u Ljubljani.

First Data će u drugoj polovici 2008. godine raditi sa Mercatorom na pronalasku rješenja koja se tiču tehničkih zahtjeva kartičnog poslovanja Mercatora. Usluge First Data-e će unaprijediti tehnološki proces izdavanja popularne Mercatorove platne i loyalty kartice, Pika, uključujući i iskorištavanje pogodnosti Pika kartice u realnom vremenu.

Ova sofisticirana shema lojalnosti uvjetovana je izvjesnim brojem demografskih karakteristika i karakteristika ponašanja, i pritom dozvoljava razvoj sistema ličnog nagrađivanja kako bi se unaprijedila lojalnost Mercator brandu i time osiguralo trajno iskustvo za kupce Mercatora.

First Data će također imati funkcije providera mrežnih usluga i usluga prihvata Pika i drugih platnih kartica, integrirajući sve terminale prodajnih mjesta Mercatora (POS) u sistem First Data. Kao dio ovog procesuiranja, Mercatorova mreža prodajnih mjesta će biti konfigurirana prema EMV standardima, osiguravajući pritom da svaka transakcija može koristiti popularni Chip & PIN okvir.

Rješenje koje daje First Data također uključuje i inteligentnu obradu podataka, koje omogućuju prilagodbu Mercatorovih usluga kupcima kao zaštitu od zloupotrebe kartica.

Ova saradnja sa vodećim trgovcem Jugoistočne Europe je pokazatelj angažmana First Data da razvija svoje trgovačke poslove širom regije. Ugovor pokriva sve zemlje gdje Mercator trenutno prisutan i davati će podršku i na svim tržištima kako se Mercator bude širio.

“Kao vodeći procesor platnih usluga, First Data teži primijeniti svoja napredna tehnološka rješenja kako bi pružala podršku multinacionalnim trgovcima u zemljama gdje su prisutni. Oduševljen sam našom novom saradnjom sa Mercatorom, kojom se još više učvršćuje naša prisutnost u pružanju naših usluga trgovcima u Jugoistočnoj Europi”, kazao je Stefan Klestil, predsjednik First Data za Centralnu Europu.

Procesorska platforma First Data-e je zadužena za besprijekoran rad platnog sistema Mercatora.

"Mercator se bori da ponudi najbolju kvalitetu, cjenovno prihvatljive proizvode i usluge svojim kupcima. Sigurnost i vrhunsko tehničko rješenje za procesiranje Mercator Pika kartica je od izuzetne važnosti za razvoj našeg projekta lojalnosti, a radeći sa First Data ćemo i dalje razvijati Pika Loyalty System kako bi se omogućile dodatne pogodnosti prilagođene individualnim kupcima. Ovo je naša ključna konkurentna prednost koju namjeravamo ponuditi milionima novih kupaca kako budemo ulazili na nova tržišta”, izjavio je magistar Žiga Debeljak, predsjednik Uprave Mercatora.