biznis
0

Mercator očekuje 6-milionitog kupca u 2008.

Sarajevo-x.com
Mercator BH uskoro očekuje svog 6-milionitog kupca u 2008 godini, saopšteno je danas iz ove kompanije.

"Povjerenje u prvih 10 mjeseci ove godine poklonilo nam je skoro 6.000.000 kupaca. Ta činjenica nam je veliki kompliment. Ponosni smo što je naša usluga prepoznata kao kvalitetna, nama nije namjera da budemo dnevno konkurentni. Naša strategija je trajna konkurentnost uz najbolju uslugu i kvalitetne proizvode", izjavio je Mensud Lagumdžija, direktor Mercator BH.

Iskustva Mercatora BH su pokazala da u poslovanju kupci cijene ugodnost kao i iskrenost.

"Sa kupcima ostvarujemo dugoročan odnos i ne upotrebljavamo komunikaciju koja nije osnovana. Na primjer, Mercator BH je uskladio svoju cjenovnu politiku sa Odlukom o mjerama neposredne kontrole cijena određenih proizvoda od interesa za Kanton Sarajevo, odmah po njenom objavljivanju, u decembru 2007. godine“, dodao je Lagumdžija.

Mercator od dolaska u BiH za svoje kupce nudi posebne projekte, koji omogućuju kupovinu kvalitetnih proizvoda po izuzetno konkurentnim cijenama, saopšteno je iz Mercatora. Projekti "Uzvičnik", "Trajno niska cijena", "Bosanskohercegovačka korpa", Trgovačka marka, kao i akcije zajedno obuhvataju skoro preko 1.750 proizvoda, svaki mjesec, sa cijenama koje su vrlo povoljne za kupce.

Specifičnost koju Mercator BH nudi svojim kupcima jeste i korištenje kartice Mercator Pika. Kod kupovine sa karticom Mercator Pika kupci sudjeluju u bonitetnom sistemu sakupljanja i korištenja pika. Sabrane bonitetne pike donose 3 do 6 % jeftinije kupovine i brojne druge pogodnosti, koje posebno za imaoce kartica Mercator Pike priprema iz mjeseca u mjesec, tokom cijele godine. Imaoci kartice Mercator Pika imaju mogućnost kupovine na kredit do 12 mjesečnih rata bez kamata i žiranata, saopšteno je iz Mercatora BH.