biznis
0

Mercator je ušao na tržište Crne Gore

Sarajevo-x.com
Predstavnici kompanije Mex d.o.o. i predstavnici kompanije Mercator d.d. danas su potpisali Ugovor o strateškom povezivanju, kojim je kompanija Mercator postala vlasnik 51% vlasničkog udjela kompanije Mex market d.o.o. Podgorica.

Kompanija Mex market d.o.o. je novoformirana kompanija na koju je kompanija Mex d.o.o. prenijela svoju djelatnost trgovine na malo, robom široke potrošnje. U okviru kompanije posluju dva trgovinska centra u Podgorici i Nikšiću. Pored toga kompanija posluje još u osam maloprodajnih objekata i to u Podgorici, Nikšiću, Baru i Ulcinju. U kompaniji će biti zaposleno više od 270 radnika. Godišnji promet kompanije u 2008. godini planiran je na 25 miliona EUR što čini kompaniju MEX jednom od vodećih kompanija u Crnoj Gori u toj oblasti.

Kompanija će 01.januara .2008 promijeniti ime u Mercator-Mex i ona će biti odgovorna za cijeli Mercatorov razvoj na tržištu Crne Gore.

Direktor kompanije Mercator-Mex, d.o.o. biće Ivan Karadžić, dosadašnji direktor Mex d.o.o. i jedan od vlasnika Mex d.o.o.

Sa ovim strateškim povezivanjem Mercator je ušao na četvrto novo tržište izvan Slovenije. Ulazak na tržište Crne Gore znači ostvarivanje strategije internacionalizacije i vizije vodećeg trgovca prehrambenih proizvoda u cijeloj regiji jugozapadne Evrope. Cilj kompanije Mercator-Mex, d.o.o., je nastaviti sa intenzivnim razvojem trgovačkih centara i trgovina na cijeloj teritoriji Crne Gore i postati lider na crnogorskom tržištu.