biznis
0

Mercator i ove godine darivao polaznike škole za slijepu i slabovidnu djecu

Sarajevo-x.com
Mercator je tradicionalno i ove godine sredstva namijenjena novogodišnjim čestitkama i poslovnim poklonima usmjerio u darivanje djece, saopšteno je iz ove kompanije.

Prvog decembra su predstavnici Mercatora uručili poklon pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, u nedjelju je u sklopu akcije Dobri ljudi, uručeno 5.000 KM udruženju Srce, za liječenje djece oboljele od karcinoma, a danas su predstavnici Mercatora BH obradovali 100 štićenika Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Nedžarićima novogodišnjim paketićima.

Ove akcije Mercatora BiH ponukane su činjenicom da uvijek možemo pružiti i dati više, te ove godine u vrijeme radosti prazničnog darivanja obradovati one koji se praznicima najviše raduju.

Današnja akcija je ujedno bila svojevrsna prilika da se djeca nagrade zbog uspješno okončanog prvog dijela školske godine.

Direktor Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, gosp. Ovčina je ovom prilikom izjavio sljedeće: „ Želio bih da se zahvalim Mercatoru BiH na brizi za našu djecu, a posebno ističem da mi je drago što je neko prepoznao našu želju da slijepoj i slabovidnoj djeci pružimo što bolje i kvalitetnije obrazovanje. Ovakvi i slični znakovi pažnje su znak zrelosti našeg društva.“

Predstavnici Mercatora će tokom sljedeće sedmice uručiti paketiće u 11 ustanova koje brinu o djeci i osobama sa posebnim potrebama u Tuzli.

Mercator svoju nesebičnu pomoć pruža grupama i pojedincima u lokalnoj zajednici, nastojeći usmjeriti pomoć tamo gdje je potrebna tokom cjele godine, te na taj način vraća dio prihoda lokalnoj zajednici kao društveno odgovorna kompanija, dodaje se u saopštenju.