Livno
0

Međunarodna konferencija "Tera"

FENA
U Lištanima kod Livna danas se održava međunarodna konferencija "Tera" na kojoj će biti predstavljeni projekti iz oblasti poljoprivrede, energetike i turizma koji bi se trebali realizirati na području Hercegbosanske županije.

Nositelj projekta "Tera" (Turizam-energija-razvoj-agrar) je Vlada Hercegbosanske županije i te hrvatski gospodarstvenika Ivan Rimac, vlasnik tvrtke Rimac, a u izradi projekata sudjelovale su znanstvene institucije iz BiH, Hrvatske i Austrije.

Na današnjem skupu očekuju se, uz predstavnike institucija vlasti BiH i Hrvatske i brojni biznismeni, potencijalni investitori, predstavnici finansijskih institucija koji će prepoznati ponuđene projekte i ulagati u taj kraj.

U sklopu održavanja međunarodne konferencije "Tera", u posjet Vladi HB županije došao je i Petar Čobanković, hrvatski ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva koji je jučer nakon sastanka s predsjednikom Vlade HB županije dr. Nediljkom Rimcem i načelnicima općina održao konferenciju za novinare.

Čobanković je izjavio da njegov dolazak na konferenciju "Tera" potvrđuje apsolutnu podršku aktivnostima koji su potrebni za razvoja tog kraja.

On je izrazio nadu da će međunarodni susret predstavnika institucija vlasti dvije države te gospodarstvenika iz mnogih zemalja rezultirati određenim gospodarskim aktivnostima na području Hercegbosanske županije.