biznis
0

MasterCard u Sarajevu otvorio predstavništvo za BiH

FENA
Kartičarska kompanija MasterCard danas je u Sarajevu svečano otvorila predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu.

Kartičarska kompanija MasterCard danas je u Sarajevu svečano otvorila predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu.

Account manager za tržište BiH Amir Trokić kazao je da otvorenje ovog predstavništva predstavlja značajnu prekretnicu u razvoju lokalnog tržišta u Bosni i Hercegovini, a kompanija MasterCard, kao tehnološki lider u finansijskoj industriji, bit će u prilici da upotrijebi svoju globalnu ekspertizu i mogućnosti za poboljšanje lokalnih uvjeta.

Kazao je da je MasterCard, od danas i "fizički" prisutan u BiH te napomenuo da je dosadašnja saradnja s bankama u BiH izuzetno dobra, a da bi se s otvaranjem predstavništva ona trebala podići na viši nivo, čime će i građanima biti dostupniji inovativni proizvodi MasterCarda.

Trokić je pojasnio da je otvaranje predstavništva, ustvari, slijed razvoja kompanije na tržištu BiH na kojem je MastreCard pristupan dugi niz godina, te je istaknuo da je ova kompanija već dvije godine i sponzor Sarajevo Film Festivala.

Otvorenju predstavništva, u zgradi Unitica u Sarajevu, prisustvovali su i George Simon, predsjednik Sektora centralne i istočne Evrope i Artur Turemka, generalni direktor za tržišta Balkana koji su govorili o globalnom kartičarskom tržištu.