biznis
0

Mašinovođe RS-a: Nismo pobunjenici i ne možemo voziti do daljnjeg

FENA
Mašinovođe Željeznica RS-a i dalje ostaju pri svojim stavovima i do daljnjeg nisu u mogućnosti da pokrenu vozove.

“Ne možemo da vozimo iz sigurnosnih razloga, teške ekonomske situacije u kome se nalaze naše porodice, i zbog premorenosti i iscrpljenosti mašinovođa sigurnost transporta bila bi ugrožena”, saopćile su mašinovođe RS-a koje su već četvrti dan u štrajku.

Ističu i da su “zaprepašteni” tvrdnjama generalnog direktora ŽRS-a Dragana Savanovića da su oni “pobunjenici” te naglašavaju da se zanemaruje činjenicu da su oni učestvovali u stvaranju RS-a.

“Mi samo želimo da se naši opravdani zahtjevi ispune i da nastavimo s našim svakodnevnim radnim obavezama i bez toga - nema ustupaka”, ukazuju mašinovođe koje se izvinjavaju korisnicima usluga iz privrede, kao i putnicima zbog štete koju eventualno imaju, navodeći da “najveću odgovornost za sadašnje stanje snosi generalni direktor i Uprava ŽRS-a”.

Ponovo pozivaju generalnog direktora na dijalog te da prestane s “prijetnjama i ucjenama koje neće olakšati postojeću situaciju”.

Tvrde i da su sve mašinovođe odlučne i jedinstvene te da im svakodnevno stiže podrška od kolega iz okruženja.

Naglašavaju i da njihovo nezadovoljstvo “nema lidere, niti političku pozadinu, kao što su neki pokušali to da predstave u javnosti”.