biznis
0

Manifestacija "Vino Fest" u Ljubuškom

Sarajevo-x.com
U Turističkoj zajednici Zapadnohercegovačkog kantona teku pripreme za prvi vinski festival u BiH kao jedan od deset projekata kampanje "Osmijeh za Bosnu i Hercegovinu". Festival će se održati 31.1. i 1.2.2008. godine u hotelu Bigeste u Ljubuškom.

Festival će započeti sa stručnim radionicama na temu "Vinarstvo i vinogradarstvo" i "Okusi s kamena".

Manifestacija "Vino Fest" je izuzetna prilika za davanje pozornosti izvornosti ovoga kraja, njegovoj čistoći i osunčanosti krša koji daje raskošno zelenilo vinove loze i grozdove pune sunca i šećera, a oni, vino u čaši, čudotvoran dar prirode, najcjenjenije piće mnogih civilizacija.

"Pametno je da se vinarstvo i vinogradarstvo Hercegovine koje ima svoju tradiciju ponovno stavlja u žižu i da su ljudi iz medija prepoznali vrijednosti ovog posla. Nama je zadatak da zasadimo ponovno Hercegovinu, da se zazeleni vinovom lozom, kao nekad, jer 1912 godine je bilo 6000 hektara pod vinovom lozom, a danas je oko 4500 hektara. Treba poboljšati i zemljišnu politiku, te raditi na kamenim vinogradima. Vjerujem da ćemo iz ovoga izvući lijepu korist za cijelu BiH", rekao je Grgo Vasilj, predsjednik udruge vinara i vinogradara Zapadne Hercegovine.

U ovaj projekt uključena su sva resorna ministarstva i ukupna turistička struktura BiH, a nositelj projekta "Vino Fest" je Turistička zajednica ZHŽ i medijsko-poslovni koncept "Turizam plus".

U susret manifestaciji "Vino Fest", koja je od velikog značaja za cijelu BiH, razvijajmo turistički pogled prema autohtonosti i svemu onom što dolazi iz prirode, jer kao takvo ima posebnu vrijednost.