biznis
0

Lutrija BiH organizovala druženje s medijima

Klix.ba
Lutrija BiH organizovala je tradicionalno godišnje druženje s medijima.

U obraćanju prisutnima, generalni direktor Lutrije BiH Edhem Pašukan rekao je da ta kompanija završava ovu godinu dobro i stabilno, te da ima razvoj kojim mogu biti zadovoljni, napomenuvši da je stalna obaveza kontinuiran razvoj igara na sreću i Lutrije BiH, kao institucije, na čemu će se raditi i u budućnosti.

Istakao je da, u saradnji s medijima i vlastima, Lutrija BiH može postići još više.

Ukazao je na veoma loše stanje na tržištu igara na sreću, prisustvo sive ekonomije, priređivanje igara na sreću mimo zakona, te dodao da sve to u konačnici otežava poslovanje Lutrije BiH koja redovno u budžet uplaćuje novac od naknada za priređivanje igara na sreću.

"Iz tih sredstava direktno se finansiraju mnoge humanitarne aktivnosti i institucije koje se bave humanitarnim radom. Ukoliko učinimo napor da tržište igara na sreću bude uređenije nego što je sada, sasvim sigurno ćemo obezbijediti više prihoda u te svrhe", naglasio je Pašukan i dodao kako se nada da će zakon o igrama na sreću, koji je u proceduri, uskoro biti usvojen.

Melisa Durak-Buljubašić iz Odjela za odnose s javnošću i standardizaciju Lutrije BiH napomenula je da je današnje druženje Lutrija BiH organizovala u znak zahvalnosti za dobru saradnju i partnerstvo s medijima, koji su kanal komunikacije te kompanije sa igračima.

Naglasila je da je poslovna 2013. godina bila pozitivna za Lutriju BiH i napomenula da je ta kompanija dala veliki doprinos razvoju sporta u BiH tako što je podržala razvoj talentovanih sportista i unapređenje objekata u kojima oni treniraju.

"Podržali smo, između ostalih, Nogometni i Košarkaški savez BiH, nogometnu reprezentaciju BiH, Sportske igre mladih...", napomenula je Durak-Buljubašić.

Govoreći o novom zakonu o igrama na sreću, čiji je jedan od inicijatora bila Lutrija BiH i koji bi trebao biti usvojen u januaru 2014. godine, Durak-Buljubašić je kazala da će on donijeti još više novca za naugroženije kategorije bh. društva.

"Igrači, učešćem u igrama na sreću Lutrije BiH, direktno utiču i pomažu onima kojima je pomoć u BiH najpotrebnija", istakla je Durak-Buljubašić.

Istakla je da je Lutrija BiH pripremila brojne nagrade za igrače u okviru 5. vanrednog kola TVBINGO, koje će biti održano na programu Federalne televizije, 31. decembra.

Urednica emisije TVBINGO Show Jasmina Jokić-Hajrić najavila je tokom današnjeg druženja da će muzički gost novogodišnjeg TVBINGO showa biti Elvir Bandić-Banda.

"Ipak, naš glavni adut su nagrade i saradnja sa Lutrijom BiH. Osim jackpota, koji je već premašio iznos od milion KM i igara Bingo Joker i Bingo plus, tu je i oko 200.000 KM vanrednog fonda nagrada. Podijelićemo pet Volkswagen Polo automobila, nagrade od 1.000 do 10.000 KM i nagradno putovanje vrijedno 4.000 KM, uz džeparac od 1.000 KM", dodala je Jokić-Hajrić.