biznis
0

Lura od početka 2007. i službeno nosi ime Dukat

FENA
Prehrambena industrija Lura od početka ove godine nosi ime Dukat, izviješteno je danas putem Zagrebačke burze, javlja Hina.

Promjena naziva tvrtke upisana je 2. siječnja u sudski registar od kada Lura i službeno nosi ime "DUKAT mliječna industrija dioničko društvo", odnosno "DUKAT d.d."O promjeni imena odlučila je u prosincu Glavna skupština dioničara Lure.

Kako je iz Lure ranije objašnjeno, promjene su nastavak procesa repozicioniranja Lure kao vodeće hrvatske i regionalne mliječne industrije, uz dodatno jačanje kompanije kako bi bila konkurentnija u troškovnom i proizvodnom smislu te kako bi osigurala dovoljne količine kvalitetne sirovine i razvijala nove proizvode u skladu s tržišnim trendovima.

Poslovni prihodi Lure (sadašnjeg Dukata) u prvih su devet mjeseci prošle godine iznosili 1,68 milijardi kuna, te su unatoč prodaji biznisa keksa i slanica krajem 2005. godine za 1,7 posto veći od ukupnih prihoda istog razdoblja 2005.

Operativna dobit iz poslovanja - EBIT porasla je za 18,4 posto, na 122,2 milijuna kuna, a neto dobit u devet mjeseci 2006. iznosila je 92,5 milijuna kuna, što je 9,1 milijun kuna više nego u istom razdoblju 2005. godine.