biznis
0

London: Predstavnici BiH na seminaru "Ususret potrebama globalnih vještina"

FENA
U organizaciji Britanskog vijeća, u Londonu se od 11. do 15. februara održava seminar o temi "Ususret potrebama globalnih vještina: angažman poslodavaca u strukovnom obrazovanju", koji je okupio 55 stručnjaka iz 17 zemalja, a iz BiH učestvuju Damir Miljević, direktor Udruženja poslodavaca Republike Srpske, i Cvijan Jovanović, viši saradnik za strukovno obrazovanje Ministarstva prosvjete i kulture RS-a, saopćeno je iz Britanskog vijeća.

Ovo je prvi u nizu seminara koje organizira Britansko vijeće u okviru svojih regionalnih projekata Skills@work i Skills for Employability radi podizanja svijesti o potrebi ostvarivanja većeg angažmana poslodavaca u budućim projektima razvoja prakse u strukovnim školama.

Bosanskohercegovački učesnik u dijelu projekta pod nazivom "Partnerstva strukovnih škola" je Ekonomska škola iz Bijeljine, u okviru koje postoji čak osam firmi za praktičnu obuku.

Britansko vijeće je omogućilo njeno povezivanje s Darby Collegeom iz Velike Britanije radi razmjene iskustava u oblasti izrade nastavnih programa u saradnji s privrednicima.