biznis
0

Ljetna škola programiranja EdiT i Android ligu

Sarajevo-x.com
Kompanije m:tel i ComTrade su u utorak 21. juna 2011. godine, na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci, organizovale predavanje na temu programiranje na Android platformi, s ciljem predstavljanja ljetnje škole programiranja EdIT 2011 i podsjećanja na m:tel takmičenje za kreatore najboljih Android aplikacija - "Android liga“.

Kako bi studentima približili prednosti Android operativnog sistema, predavanja su održali: u ime kompanije m:tel Milovan Tatić, u ime kompanije ComTrade Milan Bundalo i Igor Mandić, u ime kompanije HUAWEI.

m:tel je ove godine prijatelj ComTrade ljetnje škole programiranja EdiT (Education for Innovative Thinkers), a na koju, kako je rečeno, mogu da se prijave svi zainteresovani za edukaciju u oblasti razvoja Android aplikacija. Polaznici škole imaće priliku da se upoznaju sa najsavremenijim tehnologijama koje se koriste za razvoj softverskih rješenja, a u radu će ih pratiti stručni kadar instruktora i mentora iz kompanije ComTrade.

Najavljeno je da će škola biti održana od 4. do 15. jula u Sarajevu i Banjaluci, a osim tehničkih znanja, polaznici će imati priliku da nauče i osnove vođenja projekata koji se uspješno primjenjuju u vodećim svjetskim softverskim kompanijama. EdIT ljetnja škola okuplja najbolje studente tehničkih fakulteta i viših škola, a kao i proteklih godina u potpunosti je besplatna.

Broj mjesta je ograničen, pa je upućen poziv da se zainteresovani polaznici jave što prije. Po završetku, troje najboljih polaznika dobiće i vrijedne m:tel nagrade.

Studenti su imali priliku da saznaju pojedinosti u vezi sa m:tel nagradnim konkursom "Android liga“- koji podrazumijeva kreiranje jedinstvenih Android aplikacija prilagođenih ovom tržištu.

Prijave za ljetnju školu mogu se predati online na web adresi www.comtrade.ba do 28.06.2011. godine, a za prijave za konkurs "Android liga“ na adresi androidliga.mtel.ba do 30.09.2011. godine.