biznis
0

Kuvajtski biznismeni žele ulagati u turizam i promociju BiH

FENA
Sarajevo
Sarajevo
U prostorijama Federalnog ministarstva okoliša i turizma danas je ministrica Branka Đurić sa saradnicima održala sastanak s predstavnicima turističkih agencija i zrakoplovnih tvrtki Kuvajta, predvođenim Abdulom Al Tammarom.

Sastanak je organizirao Senahid Bistrić, ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu, koji je i nazočio sastanku.

Brojna delegacija kuvajtskih biznismena iskazala je zainteresiranost za ulaganje u turizam i promociju BiH kao turističke destinacije, ali i korištenje turističkih potencijala u svrhu dovođenja turista te stvaranje turističkih proizvoda prihvatljivih u zemljama Zaljeva.

Djelatnici ministarstva su predstavili cijeli niz stvarnih i potencijalnih turističkih destinacija i projekta, a goste je posebno zainteresirala bogata kulturološka i prirodna raznolikost.

Kroz razgovor je iskazana zainteresiranost za uspostavu i organiziranje direktnih letova na relaciji Kuvajt - Sarajevo, ali i dovođenje turista iz trećih zemalja.

Uz sve ovo, kuvajtski biznismeni su iskazali i zainteresiranost za ulaganje u promociju kroz financijsku potporu sudjelovanju turističkih organizacija Bosne i Hercegovine na velikim turističkim sajmovima.

"Razvoj BH turizma kao gospodarske grane je temeljni cilj rada našega ministarstva. Kroz stalne kontakte sa zainteresiranim stranim ulagačima polako proširujemo krug potencijalnih investitora koji imaju veliki utjecaj na emitivnim tržištima. Nama nije dovoljno samo dovesti turistu, nego je potrebno učiniti cijeli niz koraka kako bi naši turistički potencijali postali fleksibilni i prilagodljivi zahtjevnim tržištima. Za to su nam upravo ovakvi kontakti od iznimnog značaja", rekla je na kraju sastanka ministrica Branka Đurić, saopćeno je iz Ministarstva.