Više milionski projekat
0

Kuvajćani planiraju graditi "Novi Bihać"

FENA
U Bihaću je danas održana prezentacija projekta stambeno-poslovnih kompleksa, koje će u naselju Luke graditi kuvajtska kompanija Al Zamel.

Prezentaciji su pored predstavnika, te kompanije, prisustvovali premijer USK-a Šemsudin Dedić, načelnik Općine Bihać Hamdija Lipovača, kantonalni ministri, općinski vijećnici te brojni privrednici i građani.

Načelnik Lipovača je uručio urbanističku saglasnost za izgradnju stambeno-poslovnog objekta Waleed M. Al Zamelu, jednom od vlasnika te kompanije, koja će u izgradnju tog kompleksa, jedinstvenog na području BiH, uložiti oko 250 miliona KM.

„Novi Bihać“, kako ga zovu, imat će stambeni dio sa 420 stanova, poslovnu zgradu s 10 spratova, koliko će imati i hotel. Sam tržni centar bit će smješten na 38.000 m2 i imat će četiri sprata.

Ovo je do sada najveća investicija jedne strane kompanije u Bihać i Unsko-sanski kanton, a saradnja je rezultat susreta predstavnika vlasti općine i kantona sa zvaničnicima prijateljskog Kuvajta.

Kompanija Al Zamel gradila je stambeno-poslovne komplekse u nekoliko država, a u našoj zemlji u Sarajevu. Osnovana je 1981. godine, a od 2005. djeluje kao dioničko društvo. Bavi se kupovinom nekretnina, investiranjem u Kuvajtu, ali i drugim zemljama.