Preko 60.000 posjetilaca
0

Kulturno-umjetničkim programom zatvoren Sajam OPEN-s 2012

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Povodom obilježavanja 4. dana Sajma OPEN-s 2012 koji je ujedno i posljednji dan ove manifestacije održan je bogat kulturno-umjetnički program u kojem je učestvovalo preko 500 učesnika.

Posljednji dan Sajma organske i domaće proizvodnje Opens 2012 sa bogatim kulturno-umjetničkim sadržajem održan je danas na Trgu Alije Izetbegovića.

Od 11.00 sati održana je smotra Zeničkih folklornih društava pod nazivom "Smotra ZE-folklora" gdje je učestvovalo 16 kulturno-umjetničkih društava sa područja Općine Zenica. Nakon smotre organizovano je i igranje najvećeg narodnog kola u Bosni i Hercegovini i regiji sa nekoliko stotina igrača oko sajmišta koje je proteklih dana okupio veliki broj izlagača ali i Zeničana koji su upoznati sa preko 5.000 proizvoda koji su uzgojeni u Bosni i Hercegovini po organskim propisima.

Prema riječima Jasmina Imamovića, PR menadžera ove velike manifestacije, odziv na ovaj Sajam bio je veći nego prošle godine kada je organizvan prvi Sajam ove vrste, a očekivanja su u potpunosti ispunjena.

"Ovogodišnji Sajam nadmašio je sva naša očekivanja gdje smo imali preko 60.000 posjetilaca, i preko 1.200 učenika kulturno-umjetničkih programa. Nadmašili smo i one granice koje smo sebi postavili, a ovo je sigurno postao najjači sajam organske proizvodnje u BiH. Održali smo 12 različitih programa, a već sada imamo poziva da organizujemo isti u nekoliko gradova u BiH. Odmah nakon ovog Sajma nastavljamo sa pripremama trećeg Sajma koji će biti održan naredne godine", zaključio je Jasmin Imamović.

Podsjećamo da je Sajam ove godine oborio niz rekorda kao što je priprema 9.999 hurmašica za sve posjetioce Sajma, a Zeničanima je predstavljena i replika Ilirskog broda koji je djelo sugrađanina Jasmina Fejzića.