biznis
0

Krunić: U trećoj sedmici januara ugovor o prodaji "Telekoma Srpske"

FENA
Direktor "Telekoma Srpske" Slaviša Krunić očekuje da ugovor o prodaji tog preduzeća srbijanskom "Telekomu" bude potpisan u trećoj sedmici januara.

Krunić ne vidi razlog za probleme oko davanja saglasnosti na prodaju "Telekoma Srpske" koje se očekuju od Regulatorne agencije za komunikacije i Konkurencijskog vijeća BiH.

"Imajući u vidu da je srbijanski Telekom veliki telekom-operator i da Agencija nije imao nikakve primjedbe na uvjete tendera ne vidim razloga da bude bilo kakvih problema", naveo je Krunić u izjavi novinarima u Banjoj Luci dodajući da on ne može da precizira u kojem vremenskom roku će te saglasnosti i stići.

On je naglasio da je "Telekom" prošlu godinu završio veoma uspješno i da će dobit biti veća od tri do pet posto nego u odnosu na 2005.godinu.

Krunić je, nakon zvanične prodaje, najavio i smanjenje cijena "Telekoma Srpske" u međunarodnom saobraćaju, posebno prema Srbiji i uvođenje novih usluga.

Prije mjesec dana Vlada RS-a dala je saglasnost za prodaju 65 posto državnog kapitala "Telekoma Srpske" srbijanskom Telekomu po cijeni od 646 miliona eura.