biznis
0

"Kraš" otvorio u Banjoj Luci "Choco bar"

FENA
Hrvatsko preduzeće “Kraš” danas je u Banjoj Luci otvorilo “Choco bar bonbonnier Kraš” prvi objekt ove vrste u regiji.

“Kraš” ovakve objekte ima još u Opatiji i Zagrebu, a predsjednik Uprave Nadan Vidošević najavio je i otvaranje u Skoplju, a zatim i drugim većim centrima.

Vidošević je istaknuo da nije slučajno izabrana Banja Luka za otvaranje ovog objekta, ako se zna da je “Kraš” vlasnik i preduzeća konditorskih proizvoda “Mira” iz Prijedora, koja planira proizvodnju 5.200 tona proizvoda, od čega bi se 1.000 tona trebalo realizirati na tržištu BiH, a 4.000 tona u izvoz.

On je kazao da su glavni poslovni ciljevi “Kraša” zadržavanje liderskog položaja na tržištu Hrvatske, jačanje udjela na tržištima zemalja u kojima posluju njihove podružnice i jačanje pozicije na regionalnom tržištu te pronalaženje novih tržišta poslovnim povezivanjem i akvizicijama te osiguranje vrhunske kvalitete proizvoda.

Svečanom otvaranju “Choco bar bonbonniere Kraš” u Banjoj Luci prisustvovali su premijer RS-a Milorad Dodik i više ministara entitetske vlade, potpredsjednik RS-a Davor Čordaš, predsjednik HDZ-a Dragan Čović, te predstavnici političkog i javnog života.