Investicija od 18 miliona KM
0

Krajem 2013. bit će useljeno 80 stanova kod hotela Bristol u Sarajevu

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Firma Butmir d.o.o. Sarajevo u decembru iduće godine završit će izgradnju lamele sa oko 80 stanova i dvije podzemne garaže na lokaciji između hotela Bristol i Elektroprivrede, potvrdio je za Klix.ba generalni direktor ove firme Šemso Imamović.

Radovi su počeli u februaru ove godine, a dosad je završeno 30 posto posla. Butmir, koji je ujedno i izvođač radova, će u ovaj posao uložiti 18 miliona KM. "Već u pretprodaji smo uspjeli prodati oko 50 posto stanova, čija je cijena 2.400-2.600 KM po kvadratu. Stanovi su veličine 50 kvadrata i više. U decembru 2013. ovaj posao bi trebao biti završen i stanovi useljeni", kazao je Imamović za naš portal.

Inače, firma Butmir će na ovoj lokaciji graditi još dvije lamele, u kojima će biti smješteni poslovni prostori na 17.000 kvadrata. Od Ministarstva prostornog uređenja su već dobili odobrenje i za gradnju jedne od tih lamela, dok za drugu još nisu ni zatražili odobrenje. "Još uvijek smo u potrazi za partnerima i zakupcima tih poslovnih prostora i prije nego osiguramo određeni dio novca na taj način, nećemo ni počinjati gradnju tih dviju lamela. One će, zajedno sa svojim garažama, koštati oko 50 miliona KM, tako da će ukupan projekt na ovoj lokaciji koštati oko 70 miliona KM", rekao je naš sagovornik.

U garažama će, prema Imamovićevim riječima, biti 270 parking mjesta ispod zemlje i još 72 nad zemljom. Predviđeno je da prva lamela (S2A), koja je u izgradnji, ima prizemlje, mezanim i 13 spratova, dok je u preostale dvije lamele (S2B i S2C) predviđeno prizemlje i 13, odnosno 14 spratova.