biznis
6

Korisnici Ubera sad mogu zahtijevati vozače koji govore španski

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U pokušaju da se konceptualno i sadržajno što više udalji od tradicionalnih taksi vozača, kompanija Uber koja pruža taksi usluge koje možete naručiti putem mobilne aplikacije, najavila je kako korisnici u Los Angelesu sada mogu zahtijevati vozača koji govori španski jezik.

Glasnogovornik kompanije Uber predstavio je njihov novi program pod nazivom UberESPANOL koji je nastao kao odgovor na potrebu i putnika i vozača koji su željeli da i Uber prati "multijezički aspekt multikulturalne zajednice za koju rade."

UberESPANOL je pokrenut ranije ove godine u San Diegu, Phoenixu i Tuscanu, a potom u Los Angelesu, Orange Countyju i Chicagu, a sudeći prema najnovijim navodima iz ove kompanije, dosta vozača se prijavilo kako žele biti dio projekta UberESPANOL.

Progam je kreiran tako da korisnik može birati između dva jezika prije nego što napravi zahtjev za vožnju. Prije toga, potrebno je da ukuca sigurnosni kod u aplikaciju.

Uber je mobilna aplikacija kojom možete naručiti prijevoz kod osobe koja ima ugovor sa ovom kompanijom. Nakon narudžbe, vozač stiže do vas, vozi vas na željenu lokaciju, a vi mu plaćate putem iste aplikacije.

Budući da nudi dosta jeftinije uluge prevoza od standardnih taksista, Uber je već postao hit u 58 zemalja širom svijeta u kojima je dostupan.