biznis
17

Konzum BiH prvog dana škole osigurao slobodan dan roditeljima prvačića

Klix.ba
Zvuk školskog zvona označio je danas početak nove školske godine u većini bh. škola, a Konzum BiH je svojim zaposlenicima osigurao slobodan dan kako bi đake prvake ispratili u školske klupe i učinili im ovaj dan što bezbrižnijim i sretnijim.

"Uvijek se trudimo našim zaposlenicima pružiti najbolje uslove za rad i omogućiti im da kvalitetno obilježe važne životne događaje. Kada smo im uručili koverte u kojima piše da će biti slobodni prvog dana škole i ispratiti svoje mališane u školske klupe, osmijeh na njihovim licima bio je neprocjenjiv. Trudimo se da takvih trenutaka u kompaniji ima puno više, kako bismo imali sretne i zadovoljne uposlenike, koji su naše najveće blago i pokretačka snaga", istakla je Katarina Švarc-Beširević, direktorica ljudskih resursa BiH.

Za ljepše školske dane, Konzum BiH svim prvačićima zaposlenih spremio je i prigodne poklone, ruksake prepune iznenađenja kojem se posebno obradovala Nađa Beslać iz Banjaluke.

"Čini mi se kao da ću puknuti od sreće. Naša kćerka se iskreno raduje školi i jedva je čekala ovaj dan. Kada smo iz Konzuma dobili vijest da možemo biti s njom prvog dana škole, našoj sreći nije bilo kraja. Nađu je posebno obradovao poklon naše kompanije, u kojem je čekalo iznenađenje Frozen", rekao je Nađin tata Miloš Beslać, skladištar u Super Konzumu u Banja Luci.

Polazak u prvi razred škole, za mališane i njihove roditelje je praznik pun radosti i ponosa, ali nosi sa sobom i mnoštvo obaveza i stresa, te je u tim trenucima izuzetno važna podrška roditelja i njihova prisutnost do samog ulaska djeteta u učionicu i susreta sa novom životnom okolinom.

"Divno je što je naša kompanija prepoznala značaj ovog dana, koji je poseban u životu svakog roditelja. Mnogo smo uzbuđeni, a našu Nejku ispratili smo sa suzama u očima i sa osmijehom na licu. Škola je naš prvi partner u odgoju i prva stepenica ka njihovoj samostalnosti, a mi djeci moramo pružiti osjećaj da je škola njihov drugi dom i da će tamo imati svu potrebnu ljubav i brigu", kazala je Sadina Mehmedović, majka djevojčice Nejke i prodavačica u Super Konzumu u Tuzli.

Stručnjaci smatraju da roditelji prvog dana škole treba da pokažu entuzijazam, pozitivne misli i pruže podršku mališanima, kako bi početak procesa učenja, sazrijevanja i prilagodbe bio uspješniji i lakši. Uzbuđenje i euforiju nije mogla sakriti ni mama preslatke Ene. "Ovo je najsretniji dan u našim životima. Pripreme za školu intenzivno su trajale nekoliko mjeseci i svi smo jedva čekali ovaj dan. Jutro je proteklo užurbano i u dobrom raspoloženju. Obavili smo posljednje pripreme, lijepo se obukli, spakovali ruksak, nabacili osmijeh na lice i zajedno krenuli u prve školske pobjede", rekla je Maja Mulabdić Grabovica, samostalna referentica kadrovske administracije Konzuma BiH.

S puno ljubavi, zagrljaja i toplih riječi lakše je otpočeti novu etapu života kao što je škola, a mališani će to uzvratiti učenjem, dobrim ocjenama i ponašanjem u školi.

Konzum BiH svim školarcima želi sretan početak nove školske godine, puno dobrih ocjena, sklopljenjih prijateljstava i najljepših školskih uspomena!