U Sarajevu 15. marta
0

Konferencija o upravljanju ljudskim potencijalima

Sarajevo-x.com
Posao.ba i British Council organiziraju konferenciju o upravljanju ljudskim potencijalima, HR Konferencija "Ljudi na prvom mjestu/People firsrt" će se održati 15. marta u Hotelu Bristol u Sarajevu. Zvijezde govornici konferencije su globalno priznati britanski HR stručnjaci, Larry Hochman i Olive Strachan, dok će iz regije svoje znanje sa učesnicima konferencije podijeliti također priznati HR stručnjaci, Marino Miloš i Boris Blažinić.

Konferencija će kroz niz prezentacija, diskusija i radionica obraditi neke od ključnih tema presudnih za uspješno poslovanje kompanija i efikasno rukovođenje ljudskim potencijalima. Značaj, važnost i doprinos pojedinca uspjehu jedne kompanije ogleda se kroz njegovu spretnost, fleksibilnost, kreativnost te znanje. Upravo pojedinci i njihov lični uspjeh omogućavaju organizacijama i kompanijama kontinuirani uspjeh i njihov opstanak.

Neke od ključnih tema su Talent management i Performance management. Talent management definira pitanja kako prepoznati, privući i zadržati talente, kako kreirati i prenijeti iste organizacijske vrijednosti različitim generacijama zaposlenika. O ovoj temi će govoriti Larry Hochman, jedan od najpopularnijih govornika u svijetu te evropski biznis govornik godine. Larry je globalno priznat stručnjak na poljima: Leadership, Talent Management i Customer Relationship. Performance management obuhvata probleme mjerenja i maksimiziranja radnog učinka te ulogu organizacijske kulture u tome kao i pitanje kako od resursa preko potencijala doći do ljudskog kapitala. O temi Performance managementa govorit će Olive Strachan. Olive iza sebe ima jedanestogodišnju karijeru izvrsnog trenera i govornika, a ujedno je i vlasnica edukacijsko-konsultantske kuće Olive Strachan Resources / Consultancy.

Konferencija je namijenjena svima koji se bave upravljanjem ljudskim potencijalima u kompanijama, vladinom i nevladinom sektoru kao i svima koji su zainteresirani za ovo područje. Prijaviti se možete putem portala Posao.ba.

Ključni ciljevi HR konferencije jesu promoviranje i unapređenje HRM-a (Upravljanje ljudskim potencijalima) u BiH, upoznavanje sa HRM praksom iz regije te upoznavanje sa britanskim i svjetskim trendovima i novim modelima HRM-a te njihovom primjenom u BiH.