01.12.2009. u 14:50

Kompaniji i direktorima Centrotransa uručena vrijedna priznanja

Kompaniji Centrotrans Eurolines, njenom generalnom i izvršnom direktoru, Muhamedu Šaćiragiću i Safudinu Čengiću, danas su na svečanosti u Sarajevu uručena ugledna priznanja Internacionalne lige humanista (ILH).

Centrotrans Eurolines je laureat Zlatne plakete sa značkom, direktor Šaćiragić Zlatne povelje mira i humanizma, a izvršni direktor Safudin Čengić Zlatne plakete sa značkom ILH-a, a priznanja su im dodijeljena za njihov doprinos misiji ove međunarodne asocijacije humanista.

Generalni sekretar ILH-a Zdravko Šurlan istakao je da je Centrotrans društveno odgovorna kompanija posvećena čovjeku. Centrotrans čine prije svega njegovi ljudi, menadžment i uposlenici koji su pronašli formulu da u teškoj i nedovoljno priznatoj djelatnosti, kakav je autobuski prijevoz putnika, održe kompaniju vežući trajno svoje životne puteve za njen razvoj. Direktora Šaćiragića krasi 40 godina posvećenosti kompaniji i odanosti svojoj viziji i ideji u čijem je fokusu čovjek.

Generalni sekretar ILH-a je dodao da Šaćiragić i Čengić predstavljaju uspješan tandem posvećen kompaniji koji traje godinama prije svega zahvaljući njihovoj sposobnosti i posvećenosti humanim principima.

Šaćiragiću je priznanje dodijeljeno za njegovo humano i etičko rukovođenje i upravljenje ljudskim i tehničkim resursima, a njegov široki društveni angažman i moralna odgovornost, kako je istaknuto, pribavili su mu visoki ugled i poštovanje u sredini u kojoj živi i radi i šire.

Čengića među ostalim karakterizira human i etički odnos s uposlenicima čija mišljenja uvažava, a istaknuto je da je dobar organizator posla, inicijativan, dosljedan i nesebičan.

Uime kolektiva Centrotransa Eurolinesa priznanje je primio dugogodišnji radnik i predsjednik sindikalne organizacije Šime Bakula.
(FENA)


Komentari na članak - Ukupno: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari

U kojem tržnom centru najčešće kupujete?

FACEBOOK PREPORUKE