01.12.2009. u 14:50

Kompaniji i direktorima Centrotransa uručena vrijedna priznanja

Kompaniji Centrotrans Eurolines, njenom generalnom i izvršnom direktoru, Muhamedu Šaćiragiću i Safudinu Čengiću, danas su na svečanosti u Sarajevu uručena ugledna priznanja Internacionalne lige humanista (ILH).

Centrotrans Eurolines je laureat Zlatne plakete sa značkom, direktor Šaćiragić Zlatne povelje mira i humanizma, a izvršni direktor Safudin Čengić Zlatne plakete sa značkom ILH-a, a priznanja su im dodijeljena za njihov doprinos misiji ove međunarodne asocijacije humanista.

Generalni sekretar ILH-a Zdravko Šurlan istakao je da je Centrotrans društveno odgovorna kompanija posvećena čovjeku. Centrotrans čine prije svega njegovi ljudi, menadžment i uposlenici koji su pronašli formulu da u teškoj i nedovoljno priznatoj djelatnosti, kakav je autobuski prijevoz putnika, održe kompaniju vežući trajno svoje životne puteve za njen razvoj. Direktora Šaćiragića krasi 40 godina posvećenosti kompaniji i odanosti svojoj viziji i ideji u čijem je fokusu čovjek.

Generalni sekretar ILH-a je dodao da Šaćiragić i Čengić predstavljaju uspješan tandem posvećen kompaniji koji traje godinama prije svega zahvaljući njihovoj sposobnosti i posvećenosti humanim principima.

Šaćiragiću je priznanje dodijeljeno za njegovo humano i etičko rukovođenje i upravljenje ljudskim i tehničkim resursima, a njegov široki društveni angažman i moralna odgovornost, kako je istaknuto, pribavili su mu visoki ugled i poštovanje u sredini u kojoj živi i radi i šire.

Čengića među ostalim karakterizira human i etički odnos s uposlenicima čija mišljenja uvažava, a istaknuto je da je dobar organizator posla, inicijativan, dosljedan i nesebičan.

Uime kolektiva Centrotransa Eurolinesa priznanje je primio dugogodišnji radnik i predsjednik sindikalne organizacije Šime Bakula.
(FENA)


Komentari na članak - Ukupno: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Klix.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Klix.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.


Da biste mogli komentarisati ovaj članak, potrebno je da budete registrovani član Klix.ba portala. Ukoliko ste već registrovani na našem forumu, možete koristiti iste pristupne podatke.


Svi komentari

Najavljeno povećanje akciza na gorivo, duhan i alkohol je:

FACEBOOK PREPORUKE