Bruka za opštinu
0

Ko je odgovoran za stanje u 'Trebinjeprevozu'?

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Savez udruženja malih akcionara Republike Srpske će posredstvom republičkih institucija učiniti sve kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za stanje u "Trebinjeprevozu", te kako bi se pomoglo malim akcionarima ovog preduzeća da ostvare svoja zakonom zagarantovana prava.

Poručio je to danas predsjednik Saveza udruženja malih akcionara RS Nebojša Jugović.

On je rekao novinarima u Trebinju da je autobuska stanica u ovom gradu bruka, ne samo za opštinu, već i cijelu Hercegovinu.

Predsjednik Udruženja malih akcionara "Trebinjeprevoza" Radivoje Rikalo rekao je da su akcionari uspjeli da zaustave stečaj preduzeća, te najavio tužbu protiv lokalne vlasti s ciljem obeštećenja u iznosu od oko 2,5 miliona KM za štetu koja je nastala od 2007. godine.

On je izrazio sumnju u obećanja lokalne vlasti da će se uskoro graditi nova autobuska stanica u ovom gradu.

"Od 2001. godine do 2005. godine 'Trebinjeprevoz' je bio fantomska firma bez stvarnog upravljača i sudski neregistrovana, ali tek od 2005, kada smo je u sudu registrovali u nadi da će predstojeća privatizacija donijeti poboljšanje, susrećemo se sa pravim problemima", rekao je Rikalo i dodao da je prodajom preduzeća i "protjerivanjem" radnika, te zatvaranjem stanice radi sanitarne neispravnosti objekta, sve krenulo u nepovoljnom pravcu.

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk potvrdio je da će se na novoj lokaciji graditi autobuska stanica, te napomenuo da će se zalagati za rješavanje problema radnika "Trebinjeprevoza".
"Opština Trebinje je uvijek bila na fonu svake pomoći i radnicima i rješavanju cjelokupnog problema 'Trebinjeprevoza', ali mi nemamo vremena, niti opravdanja da čekamo kada će se situacija oko preduzeća riješiti i da na tom istom mjestu pravimo autobusku stanicu", rekao je Ćuk.

On je najavio da će na narednoj sjednici Skupštine opštine, zakazanoj za 19. maj, biti donesena odluka da se autobuska stanica izgradi na drugoj lokaciji, ali i da će, kako je naveo, učiniti sve da se radno-pravni status radnika "Trebinjeprevoza" riješi na što povoljniji način.

Autobuska stanica u Trebinju godinama nije u funkciji, pa autobusi koji tu saobraćaju putnike primaju na autobuskom stajalištu u centru grada.