biznis
0

Klas: Novčane nagrade za najbolje ideje i prijedloge

Sarajevo-x.com
Za uspjeh bilo koje kompanije veoma važnu ulogu igraju ljudski resursi i njihov najveći kapital – znanje. Zadovoljan i motiviran uposlenik od izuzetnog je značaja za ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata, pa Uprava kompanije Klas d.d. Sarajevo posebnu pažnju posvećuje jačanju povjerenja, međusobnog uvažavanja i tolerancije, kao i poštivanja svakog uposlenika.

Tako je nedavno provedena aktivnost u kojoj su svi uposlenici Klasa, direktnim obraćanjem direktora Harisa Kuskunovića, potaknuti da iznesu svoja mišljenja i predlože ideje za unaprijeđenje poslovnih procesa. Među brojnim pristiglim pismima, odabrano je i novčano nagrađeno šest najboljih ideja i prijedloga.

Najveću novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 KM dobio je uposlenik Sektora informacionih tehnologija, Mirza Nevjestić, dok su Razija Hasić, Dženana Oprašić, Ibrahim Šabaredžović, Siniša Okretić i Ismet Kešo nagrađeni sa po 100 KM. U znak zahvalnosti prigodne poklone dobili su i svi ostali uposlenici koji su Upravi dostavili svoje ideje i prijedloge.

"Ova aktivnost je samo početak trajnog i kontinuiranog procesa vrednovanja kvalitetnih prijedloga za konkretna unaprijeđenja poslovnih procesa, s ciljem jačanja motivacije i radnog elana, jer naši zaposlenici su najvrijedniji dio kompanije i ključ uspjeha na sve zahtjevnijem tržištu prehrambenih proizvoda. Zajednički cilj nam je učiniti Klas boljim i prosperitetnijim, a rad i boravak u njemu sigurnijim i ugodnijim“, rekao je Haris Kuskunović, direktor Klasa.