Daily Telegraph
0

Kako lako zaraditi dodatni novac?

Sarajevo-x.com
Za vrijeme globalne krize brojne osobe se suočavaju s nedostatkom novca. Glavno pitanje većine današnjih porodica jeste: Kako uštedjeti novac? I kako sastaviti kraj s krajem?

Prema nekim istraživanjima u domovima prosječnih domaćinstava se nalazi pravo malo bogatstvo koje se krije upravo u predmetima koji se više ne koriste. Gotova sva domaćinstva u podrumima, na tavanima ili na nekim drugim mjestima odlažu predmete, dječije igračke, odjeću, obuću ili neke druge stvari koje više ne koriste, a u ovako teškim vremenima upravo takvi predmeti im mogu pomoći da osiguraju dodatnu zaradu, piše Daily Telegraph.

Upravo zbog toga ovaj britanski magazin se odlučio sastaviti listu od nekoliko prijedloga koji vam mogu pomoći da zaradite nešto novca.

1. Online aukcije – na web stranicama koje nude mogućnost online prodaje i aukcija lako možete prodati sve nepotrebne stvari koje vam samo sakupljaju prašinu. Tu se najprije se nalaze stari muzički albumi, knjige, stripovi ili video igrice. Također, možete prodati stare torbe, obuću, odjeću, ili stare mobilne aparate koje više ne koristite, te na taj način ostvariti dodatnu zaradu.

2. Prodaja putem novinskih oglasa - isto kao i kada su u pitanju online aukcije prodaju stvari koje više ne korostite možete učiniti i putem novinskih oglasa. Ukoliko želite prodati namještaj ili bijelu tehniku ovakvi oglasi su idealni za vas.

3. Na interetu postoji nekoliko 'specijaliziranih' stranica putem kojih možete prodati popularne romane, stripove, ili muzičke albume koji vama više nisu potrebni, te na veoma jednostavan način doći do zarade.

4. Prodaja starina - ukoliko imate neke predmete za koje smatrate da imaju vrijednost, a vi baš iI niste nekih ljubitelj starina, antikvarnice će vam zasigurno isplatiti poveću sumu novca za vrijedan starinski predmet ili sliku.

5. Zaradu lako možete ostvariti ukoliko se odlučite za prodaju nakita koji više ne nosite. Većina današnjih draguljarnica vrši otkup nakita te je to idealan način da zaradite na predmetima koji se već duže vremena nalaze u kutijicama i koje nemate namjeru više nositi.