biznis
0

Još dva dana do početka Vino Festa

Sarajevo-x.com
Ostala su dva dana prije početka jedne od najvećih ovogodišnjih manifestacija na području Zapadne Hercegovine, prvoga Vino Festa - Festivala vina, sira i pršuta, koji će se tokom ovoga četvrtka i petka održavati u Ljubuškom.

Do sada je na adresu Turističke zajednice Zapadnohercegovačkog kantona pristigle ukupno 47 prijave za sudjelovanje zainteresiranih vinara te proizvođača sira i pršuta.

Prema informacijama dobivenim u Turističkoj zajednici Zapadnohercegovačkog kantona koja je ujedno, uz medijsko-poslovni koncept "Turizam plus", nositelj cijeloga projekta, najviše prijavljenih vinara je s područja Zapadne Hercegovine, a slijede ih vinari iz Istočne Hercegovine te Slovenije.

Prema pristiglim prijavama i 16 restorana i hotela prezentirati će svoju gastronomsku ponudu u sklopu gastro prezentacije "Okusi s kamena" gdje će se predstaviti autohtona jela ljubuškog kraja kao i susjednih mikro destinacija u Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Budući će se cijeli vinski festival održavati u ljubuškom hotelu Bigeste i tu je sve spremno za početak manifestacije. Kako nam je kazao direktor Turističke zajednice Zapadnohercegovačkog kantona Grgo Mikulić, nakon što pristigne i posljednja prijava zainteresiranih izlagača i sudionika vinskoga festivala u Ljubuškom, slijedi postavljanje izložbenih štandova u samom hotelu.