biznis
597

Jedinstvena građevina: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost najluksuznijeg hotela u Tuzli

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Radovi na poslovnom, stambenom, hotelskom i lječilišno-rehabilitacijskom kompleksu "Mellain“ u Tuzli trenutno su u završnoj fazi.

Nekoliko segmenata ove jedinstvene građevine, koja se nalazi u centru grada soli, do sada je predstavljeno javnosti, a ekipa portala Klix.ba prva je imala priliku posjetiti hotelski dio ovog kompleksa, kojeg pored soba sačinjavaju i kongresna sala, bar, restoran, bazen i fitness centar.

Sve ovo bi u narednom periodu trebalo biti dostupno posjetiteljima.

Poseban segment ovog kompleksa, u koji je uloženo blizu 150 miliona KM, čini hotel koji se prostire na 23 etaže, a predstavlja spoj luksuza i jednostavnosti.

Sadržaj i kompozicija hotela odgovaraju svim zahtjevima savremenih pripadnika turističkog jet-seta.

Na samom ulazu u hotel nalazi se recepcija sa barom i velikom slastičarnom koja će u ljetnom periodu biti prostranija i za vanjsku baštu.

Luksuzne sobe sa jedinstvenim pogledom

Od prvog do 16. sprata zastupljene su sobe veličine oko 40 metara kvadratnih, kao i po jedan apartman kojeg sačinjavaju spavaća i dnevna soba sa jedinstvenim pogledom na historijsku jezgru grada.

Pored luksuznog namještaja koji ukrašava ambijent, svaku sobu upotpunjuju još i kupatilo, internet, telefon, TV i mini bar.

Ponudu hotela koji će u narednom periodu otvoriti svoja vrata čini i kongresna dvorana veličine 500 metara kvadratnih i kapaciteta 440 mjesta.

"Kongresna dvorana se može pregraditi u tri sekcije, a svaka ima zasebnu opremu, odnosno video platno, kino projektor, internet i sve ostalo što je neophodno za organizovanje sastanaka, simpozija, seminara i kongresa“, kazala je za Klix.ba Jasmina Kasumović Stjepanović, referentica za marketing kompanije Uni Bristol koja stoji iza kompleksa Mellain.

Na 19. spratu ove građevine nalaze se bazen, sauna i fitness centar.

Na galeriji hotela smješten je VIP salon i restoran vidikovac koji se po potrebi u večernjim satima pretvara u noćni bar sa dekorativnom rasvjetom i svim ostalim pratećim elementima koji su potrebni za potpuni ugođaj posjetitelja.

"Hotel je trenutno u administrativnom dijelu same registracije i završavanja neophodne papirologije za početak rada. U proteklom periodu bili su raspisani konkursi za tehničko osoblje hotela. Svakodnevno se vode razgovori sa kandidatima, a u narednom periodu ćemo odlučiti ko su osobe koje će biti primljene u radni odnos“, istakla je Kasumović Stjepanović.

Dodatna pogodnost hotela je i direktna veza sa banjskim lječilištem i slanim bazenom.

Savremeno lječilište

Drugi segment kompleksa Mellain čini lječilište Aqua Bristol koje je opremljeno najsavremenijim uređajima, a stručno osoblje odgovara najvišim standardima liječenja, rehabilitacije i jačanja zdravlja.

Lječilište trenutno sadržava kabinet za kinezi, lasersku, magnetnu i radnu terapiju, zatim hidromasažne kabine, slanu sobu, ali i bazen.

Ponudu upotpunjuje i višenamjenski aparat "T Care“, koji je pored Beograda, sada na rasplaganju i pacijentima u Tuzli.

"Ovdje je u pitanju moderan koncept koji je bio jednim dijelom zaboravljen, ne samo kod nas, nego i u Evropi. Trenutno su instalirani najmoderniji medicinski uređaji koji se koriste u svijetu medicine. Kada postignemo pun kapacitet u registraciji svega onoga što smo zamislili, postat ćemo centar zdravlja koji je u svijetu vrlo popularan“, pojašnjava direktor lječilišta Aqua Bristol Samir Karabegović i dodaje da koncept koji je osmišljen nije doveden do kraja.

U planu je formiranje i specijalističkih ordinacija, kao što su internistička, ginekološka, neurološka te ordinacija porodične medicine, ali i ona za uho, grlo i nos.

Pored luksuznog hotelskog smještaja u narednom periodu pacijentima će biti u ponudi i stacionarni smještaj.

"Prepravili smo četiri jako prostrana stana, tako da će pacijentima na raspolaganju biti zastupljene po tri dvokrevetne sobe sa dnevnim boravkom, kuhinjom i dva kupatila. Tu će biti omogućen smještaj po nešto povoljnijim cijenama, tako da ćemo imati proširenu ponudu za razne profile posjetitelja“, kaže referent za marketing kompanije Uni Bristol Enes Jusufović.

Uskoro i shopping centar

Shopping centar u narednom periodu također će upotpuniti sadržaje kompleksa Mellain u Tuzli.

"Shopping centar raspolaže sa 23 poslovna prostora. Otvoreni smo za sve potencijalne zakupce koji žele da budu u okviru jedinstvenog i luksuznog kompleksa“, dodaje Kasumović Stjepanović i nastavlja da će već u petak uslijediti otvorenje jednog hipermarketa.

U okviru kompleksa svoja vrata javnosti nedavno je otvorio i sportsko-rekreativni i spa centar.

Ovdje su posjetiteljima na raspolaganju tri bazena, centar za masaže, četiri saune, caffe bar i vrhunski opremljena teretana i fitnes centar.

"Ovdje imamo teretanu sa najnovijom opremom svjetskog proizvođača 'Technogym'. Sama kvadratura i koncept centra su doprinijeli da u rekordnom broju bude zastupljena popunjenost i posjećenost centra“, nastavlja Kasumović Stjepanović.

U sklopu kompleksa i 328 stanova

Dio kompleksa čine i dvije stambene lamele sa po dva ulaza, a koje sačinjava 328 stambenih jedinica. Veličina stanova se kreće od 52 do 166 metara kvadratnih, a zastupljeno je i nekoliko luksuznih – duplex stanova koje je ekipa portala Klix.ba prva imala priliku posjetiti.

"Stanovi se kreću u rasponu od dvosobnog do petosobnog. U ponudi još uvijek ima stanova raznih kvadratura, ali moram reći da nam je stambenih jedinica do 60 metara kvadratnih ostalo jako malo. Mi ovdje naglašavamo lokaciju i sadržaj za buduće stanare. Oni će zapravo imati sve na jednom mjestu. Sve sadržaje će moći koristiti uz određene pogodnosti. Stambena lamela C je povezana sa banjskim i rekreacionim dijelom tako da stanar direktno može otići što predstavlja veliku prednost“, pojašnjava Jusufović.

Posjetiteljima kompleksa i vlasnicima stambenih jedinica na rasplaganju je i podzemna troetažna garaža kapaciteta 450 mjesta, sa dva izlaza i 24-satnim video i fizičkim nadzorom.

Luksuzni kompleks "Mellain“ se nalazi u središtu poslovne, kulturne, pravosudne, bankarske, administrativne i obrazovne četvrti Tuzle, na lokaciji obilježenoj drvoredima i zelenilom.

Kako ističu naši sagovornici, početkom rada u punom kapacitetu ovaj kompleks će pomjeriti dostignute granice kvaliteta poslovanja, stanovanja, liječenja i hotelskih usluga u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.