Porezna uprava FBiH
0

Javna prodaja zaplijenjene imovine poreskog obveznika

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine - Kantonalni porezni ured Sarajevo će danas izvršiti javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznog obveznika "GB Trading International" d.o.o zbog izmirenja dužnih poreza od 1.691.953,89 KM.

Predmet prodaje poreznog obveznika "GB Trading International" su 46 videoaparata "Casino" čija je početna vrijednost 158.700 KM, 28 videogerata u vrijednosti od 43.530 KM, dva ruleta u vrijednosti od 105.000 KM i 71 barska stolica u vrijednosti od 71.000 KM.

Prodaja imovine putem aukcije izvršit će se u Kantonalnom poreznom uredu Sarajevo.

Ukoliko nakon završene prve aukcije ostane imovina koja nije prodata održat će se druga aukcija, pola sata nakon završetka prve, napominju iz Poreske uprave.

U direktnoj prodaji koja će se održati danas biti će ponuđena imovina poreznih obveznika "AG PIK" d.o.o zbog neizmirenih dužnih poreznih obaveza u iznosu od 260.549,33 KM i "Cerklaž" d.o.o zbog dugovanja u iznosu od 48.793,09 KM.

Predmet direktne prodaje poreznog obveznika "AG PIK" su rulet gaming mašine, poker-aparati, video poker-aparati i automati, a predmet direktne prodaje poreznog obveznika "Cerklaž" su elektropribor i kablovi.

Porezna uprava FBiH je podsjetila da je nažalost primorana da dužne obaveze naplaćuje i prinudnim putem od svih poreznih obveznika koji ne izmire svoje obaveze u propisanim rokovima, u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i drugim podzakonskim aktima.

U postupku prinudne naplate vrši se pljenidba pokretne i nepokretne imovine, a zatim prodaja u cilju izmirenja dužnih javnih prihoda iz cjelokupne imovine dužnika kao krajnje mjere u svim slučajevima nakon što se iscrpe svi načini naplate poreznih obaveza koje nisu izmirene u propisanim rokovima, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.